top of page
DSC02132.JPG

Welkom bij het

Toubabhouse!

 

Als Stichting was het al jaren lang een wens van ons om de zorgmedewerkers vanuit Nederland, op vrijwillige basis, een plek te bieden waar zij zich veilig voelen. Jaren sliepen we in kleine groepjes op het terrein van het Essau District Hospital in de verblijven van het plaatselijke zorg personeel. Voor beide partijen niet altijd fijn en praktisch.

 

Het is ons na jaren gelukt nu, om 500 meter van het ziekenhuis vandaan een onderkomen te realiseren voor vrijwilligers die gaan werken aldaar in Essau. Een veilig, vertrouwd met comfort op loopafstand onderkomen waar het voor een ieder prettig is om zich thuis te mogen voelen.

 

Dat wat je soms gaat zien of meemaken in het ziekenhuis hakt er met regelmaat goed in. Dan is het erg fijn om dit met elkaar in een ontspannen sfeer met comfort een plek te doen geven. Vandaar ook dit Toubabhouse.

 

Toubab betekent "wit mens" in Gambia. Het huis staat midden in een erg arme wijk van Essau. De bevolking is ons erg dankbaar dat we deze plaats hebben uitgekozen om ons hier te gaan vestigen. In de buurt wordt vaak "toubab" geroepen, dit is positief. De vraag kwam in de omgeving of we het huis ook een naam wilden geven, dit blijkt normaal te zijn voor ons als Europeanen. Vandaar het Toubabhouse.

 

Verdere info wordt later nog verstrekt, zijn er nu al vragen, dan kun je mailen naar info@rescuebabygambia.nl of bellen met Tel: 0031 (0)6-57982414. We staan jou al toekomstige zorgmedewerker in Essau graag te woord.

 

Team Rescue Baby Gambia

Logo RBG.png
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page